قسمت‌های مختلف تانکر هوایی و بررسی اجزای آن

تانکرهای هوایی از قسمت های مختلفی تشکیل شده اند. اصلی ترین قسمت های تانکر، قسمت مخزن، فونداسیون و پایه ها هستند. اما تانکر هوایی قسمت های مختلفی دیگری نیز دارد که در این مطلب آنها را نام برده و توضیحاتی در مورد آنها ارائه می کنیم:

  1. مخزن
    • مخزن تانکر هوایی در قسمت بالای پایه های قرار می گیرد. مخازن تانکرهوایی با ورق‌های گالوانیزه ساخته می شوند. این ورق ها مقاومت بالایی در برابر خوردگی و فشار آب دارند. ضخامت ورق‌های در قسمت های مختلف تانکر ممکن است متفاوت باشد. هر چقدر حجم مخزن بیشتر باشد باید از ورق های ضخیم تر در ان استفاده شود.
  2. فونداسیون بتنی
    • قونداسیون بتنی بعد از گودبرداری ریخته می شود و پایه ها داخل فونداسیون نصب می شوند.
  3. پایه های مخزن
    • در تانکرهای هوایی، پایه های فلزی در زیر مخزن نصب می شود و بار مخزن بر روی این پایه ها کنترل می شود. ارتفاع این پایه های عنصر اصلی در تعیین ارتفاع مخزن است. پایه ها در داخل فونداسیون قرار می گیرند.
  4. روکش و فوم (عایق حرارتی)
    • مخازن هوایی بیشتر از سایر مخازن در معرض شرایط آب وهوایی هستند. به ويژه در فصول سرد سال و مناطق جغرافیایی با آب و هوای سرد، امکان یخ زدن آب داخل مخزن وجود دارد. از این رو، روکش جداگانه به منظور جلوگیری از یخ زدن مخزن استفاده می شود. داخل این روکش فوم عایق قرار داده می‌شود که از ورود سرما به داخل مخزن جلوگیری می‌کند.
  5. لوله‌های رفت و برگشت (جهت تخلیه و بارگیری آب)
    • لوله‌های رفت و برگشت آب ، وظیفه ورود و خروج آب به مخزن را دارند. در این لوله ها نیز برای محافظت از آسیب‌های خارجی، از کاور استفاده می شود. لوله های رفت و برگشت از نوع لوله مانیسمان انتخاب می شوند.
  6. بادبند و پلیت بند
    • بادبند و پلیت برای کنترل مخزن در برابر وزش بادهای شدید یا زلزله نصب می شود. سقو مخازن هوایی جدا از اینکه باعث از بیرن رفتن مخزن می شود، می تواند خسارت جانی و مالی جانبی نیز ایجاد کند. از این رو از این تجهیزات برای مهار مخزن در شرایط خاص استفاده می شود.
  7. پاگرد و نردبان
    • وظیفه: پاگرد برای دسترسی به اطراف مخزن در ارتفاع طراحی شده است؛ پاکرد دورتادور مخزن نصب می شود. نردبان برای دسترسی از سطح زمین به ارتفاع مخزن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  8. کمربند
    • کمربندها بین پایه های تانکر هوایی جوش داده می‌شود و باعث مقاومت بیشتر پایه های تانکر می شود.
  9. شیرآلات و اتصالات
    • شیرآلات نصب‌شده بر روی تانکر هوایی برای کنترل جریان آب به داخل و خارج مخزن به کار می‌روند. در تانکرهوایی، اتصالات مختلفی برای متصل کردن قسمت های مختلف تانکراستفاده می شود.
  10. پمپ
    • برای انتقال آب از پایین به داخل مخزن که در ارتفاع قرار دارد، نیاز به استفاده از پمپ های قوی است. این پمپ ها معمولاً صرفا برای ورود آب به مخزن استفاده می شوند. برای خروجی آب نیازی به استفاده از پمپ نیست(مگر در کاربردهای خاص) و آب به دلیل جذابه بدون اعمال نیرو، از مخزن به پایین منتقل می شود.

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است